Jó ütemben halad a Széchenyi városrész játszóterének átépítése

Megosztás

Mint arról mi is beszámoltunk, a Szerencsejáték Zrt. közreműködésével megújul a Széchenyi városrészen található Lovas István utcai játszótér. Október elején kezdődtek a munkálatok és máris megérkeztek az új, színes és látványos elemek, olvasható a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook oldalán.

Szerencsére egyre több ilyen játszótér épül országszerte.

A most épülő, akadálymentes befogadó játszótér abban különbözik egy hagyományos létesítménytől, hogy több olyan játékelem is megtalálható rajta, ahol közösen játszhat ép és fogyatékos gyermek.

A Szerencsejáték Zrt. 2015-ben csatlakozott az európai nemzeti lottótársaságokat tömörítő European Lotteries és az Európai Fogyatékosügyi Fórum közös megállapodásához, amely a fogyatékossággal élők társadalomba való beilleszkedésének elősegítését határozta meg kiemelt céljaként. A csatlakozás után konkrét vállalásokat is tett arra, hogy az elkövetkezendő években miként támogatja a nemes ügyet.

A befogadó játszóterek fő jellegzetessége, hogy olyan játékelemek is megtalálhatóak rajta, ahol közösen játszhat ép és fogyatékos gyermek.

A Nagykarácsony sorsjegyeken elhelyezett érzékenyítő üzenetekkel a vállalat célja a teljes társadalom megszólítása volt, az országszerte megépített játszóterek átadása azonban a legkisebbek bevonását szolgálja, hiszen a szemléletváltás folyamata akkor a leghatékonyabb, ha az már gyermekkorban megkezdődik.

képek forrása: Szolnoki Városüzemeltetési Kft.

Kapcsolódó cikkek